ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Επανέρχομαι στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.Με απορία είδα τον Πρωθυπουργό ν απορρίπτει το αίτημα ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.Είναι δυνατόν να μην έχει υπολογίσει ο Πρωθυπουργός την εκροή συναλλάγματος σε ξένες χώρες, την στιγμή που θα μπορούσαμε να σταματήσουμε αυτή την αιμορραγία, να μένουν τα χρήματα στην Ελλάδα και να έχουμε έσοδα από ξένους φοιτητές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν; Γιατί Κύριοι να φεύγουν τα παιδιά μας σε ξένες χώρες; Γνωρίζετε και εσείς ότι το σύστημα των Πανελληνίων δεν είναι το καλλίτερο.
Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους σε Ιδιωτικά Σχολεία και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.Υποκρισία θα μου πείτε.Συμφωνώ.
Ανοιχτό μυαλό και κοινωνική ευαισθησία χρειάζεται ν αποφασίσουν και να επιτρέψουν την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αρκεί να υπάρχουν κανόνες.
Θα μπορούσαμε μάλιστα διεκδικήσουμε να γίνουν Ιατρικές Σχολές στην Κω στο όνομα του Ιπποκράτη και στην Κύμη της Εύβοιας στο όνομα του μεγάλου Κυμαίου Γ.Παπανικολάου γιατρού ερευνητή που έδωσε τη ζωή του για την πρώϊμη διάγνωση του καρκίνου.
Αντί να σκεφτούμε αυτό το πλεονέκτημα για να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Κέντρο Ιατρικής,το απορρίπτουμε.Δεν μπορώ να το καταλάβω!Ξανασκεφθείτε το Κύριοι της Κυβέρνησης.

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s