Το μαύρο στην οικονομία από τη φοροκαταιγίδα πρέπει να φύγει.


Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει την τελική πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα παρουσιάσει ο πρόεδρος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα γίνει σαφής αναφορά στο οικονομικό σκέλος του προγράμματος. Όπως είπε: «το μαύρο στην οικονομία από τη φοροκαταιγίδα πρέπει να φύγει, όπως και το μαύρο από τους θεσμούς. Τα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση μείωσης των φόρων με αντίστοιχη μείωση των δαπανών και επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και δη των ιδιωτικοποιήσεων».

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής των μέτρων ανέφερε, ότι η μείωση των φόρων για παράδειγμα στο προσδοκώμενο επίπεδο δεν θα είναι άμεσα εφικτή, εκτιμώντας – ταυτόχρονα – ότι θα απαιτηθεί ένας χρονικός ορίζοντας διετίας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η παρουσίαση αναλυτικά του προγραμματικού πλαισίου από τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει και την αφετηρία του αγώνα και της εξόρμησης της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, προαναγγέλλοντας και την πραγματοποίηση ημερίδας του Τομέα Ναυτιλίας στις 11 Οκτωβρίου 2016.

Κληθείς, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι η σχέση εισροών – εκροών μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι πολύ καθοριστική παράμετρος, όπου παρατηρείται και η συντριπτική διαφορά, ενώ όσον αφορά στα ποσοστά συσπείρωσης που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία τόνισε: «είμαστε στα ίδια επίπεδα με τις εθνικές εκλογές- σε μη προεκλογική περίοδο – με ένα ποσοστό συσπείρωσης 86% δηλ. ένα ποσοστό 14% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εθνικές εκλογές τώρα είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν απαντά σίγουρα, ωστόσο, δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και είμαστε στα ίδια ποσοστά. Αυτό το 14% έχει καλυφθεί από νέους ψηφοφόρους».

41

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s