ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Το προβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχει η μειωμένη έκταση επιλέξιμων  βοσκοτόπων τοσο στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης όσο και της εξισωτικής,που καθορίζονται από το ύψος των επιλέξιμων εκτάσεων, φέρνει στη Βουλή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής της Ν.Δ. Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα βοσκοτόπια συγκαταλέγεται κυρίως η Ν.Εύβοια, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Ο βουλευτής σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γ Καρασμάνη, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός, εκτάσεις που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για βοσκοτόπια των αιγοπροβάτων της περιοχής να χαρακτηρίζονται ως δασικές λόγω της ύπαρξης σε αυτά θαμνώδους βλάστησης και κατά συνέπεια μη επιλέξιμες εκτάσεις, με αποτέλεσμα, να αποκλειστούν πολλοί κτηνοτρόφοι από την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης το 2013.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά να ληφθούν μέτρα, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να καταβληθεί σε όλους τους κτηνοτρόφους το συνολικό ποσό της εξισωτικής που δικαιούται και παράλληλα ζητά μέτρα που θα συμβάλλουν στην αειφορική εκμετάλλευση των βοσκοτόπων, προκειμένου να στηριχθεί ένας κλάδος ιδιαίτερης σημασίας, σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση.

 

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s