ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


Ο νέος Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ.Α.Μπουραντάς,βλέποντας ότι ορισμένα έργα που έπρεπε  να είχαν τελειώσει, δεν έχουν ξεκινήσει όπως για παράδειγμα το έργο <<Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Αυλωναρίου>>που δημοπρατήθηκε το 2010 και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.Έχουν περάσει δύο χρόνια, ο ανάδοχος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, το έργο κινδυνεύει να χαθεί, ενώ ο Δήμος έχει εισπράξει το ποσό των 190.000 ευρώ. Με επιστολή του ο κ.Μπουραντάς προειδοποιεί τον απερχόμενο Δήμαρχο ,και επισημαίνει τις ευθύνες του αν χαθεί το έργο.

Η επιστολή έχει ως εξής.

ΘΕΜΑ.Βιολογικός καθαρισμός (ΒΙΟΚΑ) Αυλωναρίου.

Κύριε Δήμαρχε,

Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα, για την οποία σε ενημέρωσα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε. Πρόκειται για τον ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου, ο οποίος εντάχθηκε πριν 13 περίπου μήνες στο ΕΣΠΑ, ενώ προηγουμένως είχε ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή και επομένως ο ανάδοχος έπρεπε πρώτα να μελετήσει το έργο και στη συνέχεια να το κατασκευάσει.

Το κόστος  της μελέτης είχε προβλεφθεί στο ύψος των 190.000 ευρώ και το ποσό διατέθηκε από το πρόγραμμα Θησέας.

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο (2) χρόνια,που ήρθαν τα χρήματα της μελέτης στο Δήμο και δεν έχετε διαθέσει το ποσό για τη μελέτη και ο ανάδοχος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Ο κίνδυνος απώλειας του έργου είναι πολύ μεγάλος και από όσα γνωρίζω δεν έχετε κάνει τίποτε σαν δημοτική αρχή να προχωρήσει η μελέτη και η κατασκευή του έργου.

Τα χρήματα έχουν διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και ελπίζω να υπάρχουν ώστε να διατεθούν άμεσα για τη μελέτη του ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου και να κατασκευαστεί το έργο,στο χρόνο που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ (2007-2013)

Σε διαφορετκή περίπτωση, αν δηλαδή χαθεί το έργο, οι ευθύνες της  δημοτικής αρχής θα είναι πολύ μεγάλες.

Αθανάσιος Μπουραντάς.

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s