ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!


Όταν ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαζε στην Ε.Ε, δεν μπορούσαμε να   φανταστούμε πως θα εξελισσόταν αυτή η Ένωση.΄Αλλοι βέβαια οι ηγέτες εκείνοι που ονειρεύτηκαν και έκαναν πραγματικότητα την οικονομική ένωση των ευρωπαϊκών κρατών, και άλλοι οι σημερινοί. Ενώ θάπρεπε να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των κρατών με σκοπό να γίνει η Ευρώπη ισχυρή οικονομική δύναμη και η ακτινοβολία του πολιτισμού της να προκαλεί τον σεβασμό όλου του κόσμου, με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και την Κύπρο μας απογοητεύει. Η σκληρότητα μερικών κρατών- που είναι ανεπτυγμένα οικονομικά- να θέλουν να καθυποτάξουν τα μικρότερα, προκαλεί αγανάκτηση και εξευτελίζει την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης και της αλληλεγγύης των Κρατών που υποτίθεται ότι  υπάρχει.Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν διαμαρτύρεται κανένας.

Έντονα ακούγεται από πολλούς ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας και να αποφασίσουμε τι Ευρώπη θέλουμε.Το σημερινό μοντέλο δεν μας εκφράζει.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ε και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κρατών-μελών που κατ επέκταση είναι και δικά της. Για παράδειγμα η  Ελλάδα, έχει προβλήματα με  την Τουρκία, η οποία με θράσος παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα, διεκδικεί βραχονησίδες,ζητά συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια διεθνείς συμβάσεις και η Ε.Ε αδιάφορη.

Με το θέμα της Κύπρου που βρίσκεται στο μάτι του τυφώνα και απειλείται με χρεωκοπία – έστω και αν έκαναν λάθη- την ταπεινώνουν,την εκβιάζουν και την γονατίζουν οικονομικά. Με το να στραγγαλίζεις τα μικρά κράτη, δεν υπηρετείς την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης και πολύ φοβάμαι ότι τα αυταρχικά κράτη θα προκαλέσουν το μίσος των αδικημένων.Διαπραγματεύονται με απίστευτη σκληρότητα και επιβάλλουν πολύ σκληρούς όρους προσαρμογής με αποτέλεσμα να προκαλούν την δυσφορία του Νότου. Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα ασχοληθεί με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει μαύρες κουκίδες  στον αυταρχισμό, τον κυνισμό και την τιμωρία.

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s