ΕΦΥΓΕ Η ΚΟΥΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΠΗ ΜΠΟΥΝΙΑ-ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ


Η αγαπημένη  (Κυμαία), η συγγραφέας,φιλόλογος και ιστορικός Πόπη Πασπαλιάρη, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.Η κηδεία της έγινε την Τρίτη στο Μοσχάτο μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Την εκλιπούσα συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία η αδελφή της Μαρίνα, τα ανήψια της, συγγενείς από την Κύμη και πλήθος κόσμου. Την αποχαιρέτησαν, εκπρόσωπος του συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων,εκπρόσωπος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ.α.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μου φιλενάδα Πάλεψες ένα μήνα περίπου στο νοσοκομείο,όμως η μάχη ήταν άνιση και δεν τα κατάφερες. Σε μας που γνωρίσαμε την καλοσύνη σου, αφήνεις δυσαναπλήρωτο κενό. Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα έφευγες, παρόλο που οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί.Άνοιξες πανιά και ξεμάκρινες, με προορισμό τις θάλασσες του ουρανού, τυλιγμένη στο φως.

Η Κύμη που αγάπησες και έκανες το παν να την προβάλλεις πενθεί. Στα έντυπα που συνεργάστηκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέρα από τα βιβλία σου, πάντα αναφερόσουν στην αγαπημένη σου Κύμη και τους Κυμαίους.

Πως θα ξεχάσουμε το αστείρευτο χιούμορ σου, όταν με την Κουμιώτικη προφορά σου, εξιστορούσες τις συμπεριφορές των συμπατριωτών μας.

Πόπη μου, θα ήθελα να σου πω πολλά. Δεν θα το κάνω γιατί ξέρω δεν σου άρεσε. Συχνά μου έλεγες ότι δεν έχει σημασία τι θα σου πουν όταν περάσεις απέναντι, αλλά το πως σου συμπεριφέρθηκαν στην ζωή. Επιθυμία σου ήταν την ιερή ώρα της αναχώρησης, να φύγεις μέσα σε χριστιανική σιωπή.

Λυπάμαι που δεν πρόλαβες τη Σίβυλλα δημοσιευμένη.Σου το είχα υποσχεθεί. Μας πρόλαβε η αρρώστεια.

Θα μας λείψεις πολύ φιλενάδα.Ο πόνος μας από το χαμό σου μεγάλος.Όμως θα ζεις στη σκέψη και την καρδιά μας.Να είναι ελαφρύ το χώμα της Πειραϊκής γής που σε σκέπασε.

 

 

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s