Έκτροπα κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παρθένι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων


 

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 έγινε, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου, ανοιχτή συζήτηση στο Παρθένι για το θέμα της διαχείρισης απορριμάτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης δημιουργήθηκαν έκτροπα που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες. 

Άνεξάρτητα με το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν αυτή η συζήτηση όπως και με το αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με την πρόταση που έκανε ο εκλεγμένος δήμαρχος Κύμης-Α

λιβερίου για δημιουργία κέντρου διαλογής απορριμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Παρθενίου, η σοβαρότητα του θέματος, οι στοιχειώδες αρχές και αξίες της δημοκρατίας και το δικαιώμα στην ελεύθερη έκφραση και τη διαφορετικότητα των απόψεων απαιτούσαν διαφορετική αντιμετώπιση από τους πολίτες του Παρθενίου. Οι παρ’ ολίγον χειροδικίες, η ρίψη γραφείων και οι φωνές που δεν επιτρέπουν σε κάποιον να ολοκληρώσει την άποψή του είναι υποπτιμητικές για την ποιότητα των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το χωριό, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και επίδειξης πολιτισμού σε καθημερινή βάση (έργα καλλωπισμού, καθαριότητας, ύδρευσης κλπ.). Ταυτόχρονα αυτή η αντιμετώπιση απέναντι σε δημοκρατικά εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες στερεί από το χωριό τη δυνατότητα να διεκδικήσει βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών ζωής στο μέλλον. 
Είναι απαράδεκτο για κάθε σύγχρονο πολίτη το χωριό να συνδέεται με τέτοιες ακραίες αντιδράσεις, εξαιτίας μιας μειοψηφίας, ακόμα και όταν η διαφωνία σε μία πρόταση είναι επικρατούσα άποψη.

Κώστας Γ. Δροσάτος

Ερευνητής Μοριακής Βιολογίας
Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστήμιο Columbia Νέας Υόρκης, ΗΠΑ

 

 

Konstantinos Drosatos MSc, PhD

 

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s