Τουρισμός

39 27 20 19 16 16 (2) 15 15 (2) 13 12 12 (3) 12 (2) 09 08 08 (3) 08 (2) 05 04 03 02 02 (4) 02 (3) 02 (2) 01 01 (4) 01 (3) 01 (2) 49Τουρισμός

Η ΚΥΜΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ,ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.

Τοπία μοναδικής ομορφιάς απολαμβάνει ο επισκέπτης στην περιοχή της Κύμης.Η Εύβοια γενικώς είναι από τα λίγα νησιά, που τα έχουν όλα.Καθαρές θάλασσες, απάτητα βουνά,δάση,ποτάμια,και μια χλωρίδα με χιλιάδες αρωματικά και θεραπευτικά βοτάνια.

Η Κύμη θα μπορούσε να είναι ο πιο δημοφιλής κοντινός προορισμός, μιας και απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα.

Μια επίσκεψη στην Κύμη είναι ένα ταπεινό προσκύνημα στην γεννέτειρα του Γ.Παπανικολάου,του γιατρού που έσωσε και σώζει εκατομμύρια γυναίκες σ όλο τον κόσμο,από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας,με το γνωστό ΤΕΣΤ-ΠΑΠ.

Είναι επίσης ένα προσκύνημα στη νησίδα ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ της Κυμαίας Σίβυλλας, που πρώτη στον πλανήτη εμπνεύστηκε και χάραξε τα γράμματα του Κυμαϊκού Αλφαβήτου στην φλούδα της βελανιδιάς τον 12ο π.Χ αιώνα.Από αυτό το αλφάβητο εμπνεύστηκαν οι λαοί και έφιαξαν τα δικά τους.

Η Ευβοϊκή Κύμη είναι η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Στις φωτογραφίες που απεικονίζοται θα θαυμάσετε τοπία από την Κύμη,το λιμάνι της Κύμης, τις παραλίες Τσίλαρο και Θαψά,την παραλία Μετοχίου και τη Χιλιαδού,την Χιλή,την Κορασίδα και τον βράχο της Οκτωνιάς τον Βιγλάτορα του Αιγαίου με την παραλία του.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s